Foto evt. bovenaan eikenhout

Eikenhout

Aan de slag met eikenhout? Een goede keuze, want eiken behoort niet voor niets tot de populairste houtsoorten. Wat eiken zo geliefd maakt? Het hout is hard en heeft een warme, landelijke uitstraling. En ondanks de hardheid is eikenhout toch gemakkelijk te bewerken. Het eikenhout van Landelijkhout.nl is afkomstig uit duurzame, Europese kweekbossen. Uiteraard zagen we het voor u op maat, zodat u meteen aan de slag kunt. Lees meer >>

Ons aanbod

Fijnbezaagde eiken balken / eiken planken

Bij Landelijkhout.nl vindt u een ruim assortiment fijnbezaagde balken en planken van hoogwaardig Europees eikenhout. Met eikenhout bent u niet alleen verzekerd van een topkwaliteit product, maar tevens van die bijzondere nostalgische look en natuurlijke uitstraling. De mooie eiken planken komen van oudsher vooral voor bij boerderijen en staan dan ook voor een landelijke stijl.

Direct van de zagerij

De eikenhouten balken en planken van Landelijkhout.nl zijn fijnbezaagd en niet gedroogd. Fijnbezaagd eikenhout wordt ook wel eens ‘ruw eikenhout’ en ‘bezaagd eikenhout’ genoemd. Fijnbezaagd eikenhout heeft een mooi robuust uiterlijk. Dit is het hout dat direct van de zagerij komt.

Natuurlijke uitstraling

Bij fijnbezaagd eikenhout kunnen oneffenheden aan het oppervlakte voorkomen, evenals lichte afwijkingen in de dikte. Planken en balken zijn mogelijk niet helemaal haaks. Ideaal dus voor wie van een natuurlijke, nostalgische en landelijke sfeer houdt. Fijnbezaagd eikenhout is goed te behandelen en neemt verf goed op, beter dan geschaafd eikenhout.

Duurzaamheidsklasse 2-3

Versgezaagd Europees eikenhout is zeer geschikt voor buitentoepassingen. Eikenhout heeft een duurzaamheidsklasse 2-3.

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van uw houtproduct?

NEEM CONTACT OP

Wij helpen u graag! Kent u niet de voor- en nadelen van iedere houtsoort of heeft u een maatwerk wens? Of heeft u een heel andere vraag. Wij adviseren u graag om samen tot de beste keuze te komen. Zo geniet u van het juiste duurzame houtproduct voor uw project.

Winkelwagen